Investițiile în sectorul petrolier din Marea Neagră vor aduce la bugetul de stat 26 de miliarde dolari

Investițiile în sectorul petrolier din Marea Neagră vor aduce la bugetul de stat 26 de miliarde dolari
scris 7 mai 2018

Investițiile în sectorul hidrocarburilor din Marea Neagră vor genera venituri la bugetul de stat în valoare de 26 de miliarde de dolari și un plus de 40 de miliarde de dolari la PIB-ul României, până în anul 2040, se arată într-un studiu realizat de Deloitte, la solicitarea Asociației Române a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră (ARCOMN).

Cea mai mare sumă, respectiv 9,5 miliarde de dolari, va fi reprezentată de impozitul pe profitul companiilor. Din TVA și accize vor veni 3,7 miliarde de dolari, din contribuțiile la asigurările sociale - 6,5 miliarde de dolari, iar din redevențe - 5,5 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Nestle plătește Starbucks 7,15 miliarde de dolari într-un acord pe piața cafelei CITEȘTE ȘI Nestle plătește Starbucks 7,15 miliarde de dolari într-un acord pe piața cafelei

Tot în aceeași perioadă, aceste investiții vor susține anual, în medie, peste 30.000 de locuri de muncă.

Analiștii estimează că producția de gaze offshore se va ridica la 170 de miliarde de metri cubi, din care 35% va fi exportată.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marea neagra
investitii