Liber-profesioniștii din România sunt cei mai nemulțumiți din Uniunea Europeană de munca lor

Liber-profesioniștii din România sunt cei mai nemulțumiți din Uniunea Europeană de munca lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2018

Aproape jumătate (48%) dintre liber-profesioniștii Uniunii Europene se declarau, în 2017, "foarte satisfăcuți" de locul lor de muncă, însă acest grad de satisfacție variază foarte mult între statele membre, de la un vârf de 83% în Suedia până la un minim de 19% în România, arată datele publicate luni de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul trecut, în Uniunea Europeană erau 228 de milioane de persoane angajate și aproximativ 33 de milioane (14%) erau liber profesioniști. În România, din cei 8,967 milioane de persoane angajate, erau 1,744 milioane de liber-profesioniști, scrie Agerpres.

Apple este dată în judecată pentru că ar fi mințit legat de ecranului noilor iPhone-uri CITEȘTE ȘI Apple este dată în judecată pentru că ar fi mințit legat de ecranului noilor iPhone-uri

În trei state membre, peste 80% dintre liber-profesioniști se declarau "foarte satisfăcuți" de locul lor de muncă: Suedia (83%), Malta (82%) și Danemarca (81%). În alte 21 de state membre, proporția liber-profesioniștilor care se declară"foarte satisfăcuți" de locul lor de muncă variază între 30% și 70%.

viewscnt
Afla mai multe despre
liber profesionisti
eurostat