Ludovic Orban: Nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit

Ludovic Orban: Nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit
scris 2 iun 2019

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă la Mediaș că nu i se pare normal ca angajații din domeniul IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. 

“Eu am să vă spun o chestie, apropo de IT-iști. Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România", a declarat Orban, scrie News.ro

FOTO Un youtuber influent din Spania, condamnat la închisoare după ce a umilit un cerșetor român cu biscuiți umpluți cu pastă de dinți CITEȘTE ȘI FOTO Un youtuber influent din Spania, condamnat la închisoare după ce a umilit un cerșetor român cu biscuiți umpluți cu pastă de dinți

El a susținut că a fost o perioadă în care oamenii erau stimulați să se ducă spre zona de IT, iar acum nu i se pare normal.

"A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. Un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit?",  a întrebat liderul PNL.

El a susținut că neutralitatea fiscală e un principiu fundamental.

"Orice venit trebuie impozitat. Nu poți să creezi facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a argumentat Orban.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludovic orban
pnl
impozit it