Marcel Ciolacu: Va fi o majorare la tot sistemul bugetar de 5%, mai puțin pentru demnitari

Marcel Ciolacu: Va fi o majorare la tot sistemul bugetar de 5%, mai puțin pentru demnitari
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2023

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că salariile pentru tot sistemul bugetar vor fi majorate cu 5%, mai puțin pentru demnitari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Va fi o majorare la tot sistemul bugetar de 5%, mai puțin pentru demnitari. Este o decizie foarte clară. Menținem 7, mergem chiar mai mult, fiindcă oricum a crescut a crescut PIB-ul și mergem și mai mult pe investiții nominal, dar mergem la un proces de 7,3% pe investiții. Este cel mai mare buget pe investiții din istoria României. Avem un buget iarăși istoric la Educație de 4,1%, deci o mărire de 60% a bugetului pe Educație. Trebuie să ținem cont și de faptul că avem fonduri europene prinse în PNRR și în exercițiul financiar actual de aproape 12 miliarde, în acest moment, sunt cele mai mari investiții în sistemul de educație în școli, în toată infrastructura", a declarat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Marcel Ciolacu anunță ca salariul minim va crește în 2024 CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu anunță ca salariul minim va crește în 2024

Întrebat despre salariile profesorilor, el a arătat că va fi luată o decizie împreună cu liderii de sindicat, scrie Agerpres.

"O să decid cu liderii de sindicat în aceste zile. Era normal să așteptăm să închidem întregul buget, să bugetez acești bani la Ministerul Educației, sunt ferm convins că vom avea împreună o situație corectă", a adăugat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, niciun minister nu pierde niciun ban.

"Ministerele care au mai puțini bani sunt cele care au finalizat investițiile și au avut banii pentru cofinanțare anul acesta. Scriptic, ca și procente, este Ministerul Economiei, dar e normal, pentru că s-a desființat Ministerul IMM-urilor și Turismului. La Ministerul Transporturilor este o majorare consistentă, avem o majorare și la Ministerul Sănătății - aproape 26% - și la Ministerul Transporturilor 30%, este o majorare și la Casa de Sănătate, și am ajuns la cifra de 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate, dar trebuie să găsim cât mai corect cum se cheltuie acești bani, pentru că eu unul m-am săturat să văd la televizor breaking news-uri că nu există bani de medicamente, că nu s-au plătit spitalele, că nu s-au plătit programele, când noi alocăm 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate", a transmis liderul PSD.

El a atras atenția că este necesară, în primul rând, digitalizarea CNAS, pentru a se ști foarte bine, în timp real, unde se cheltuie banii și cum sunt gestionați. "Sunt ferm convins că e una dintre priorități, atât a Guvernului, cât și a statului român digitalizarea de la Casa de Sănătate", a completat premierul.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
salariu