MFP: Fiscul va face diferența între evazionist și contribuabilul care ratează momentan niște plăți

MFP: Fiscul va face diferența între evazionist și contribuabilul care ratează momentan niște plăți
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 oct 2015

În aplicarea noului Cod fiscal, se face distincție între plătitorii de taxe cu un comportament bun, dar care eșuează să facă niște plăți din cauza problemelor de lichiditate, și evazioniștii care încalcă legile de impunere de natura Codului penal, spune Attila György, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice. Controalele vor fi direcționate, astfel, și în funcție de istoricul comportamentului contribuabililor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

320 de noutăți a numărat Minsterul de Finanțe în noul Cod fiscal, față de precedentul. "Este un act normativ net superior calitativ", spune Attila György, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.

Printre cele mai importante schimbări la nivelul aplicării acestuia ar urma să fie cele care țin de tratamentul aplicat contribuabilului. Astfel, se va ține cont de diferența între cineva care nu reușește să-și achite impozitul, dar are reputația că este un bun plătitor, și altcineva care dorește să ocolească obligațiile față de buget.

Anumite persoane sau firme, cu istoric bun al contribuțiilor, pot avea la un moment dat o probemă de lichiditate sau conturi blocate. "Nu este recomandabil să-l punem pe același plan cu cel care-și ascunde baza de impozitare", a spus Attila. De asemenea, controalele Fiscului ar trebui să fie direcționate tot în funcție de comportamentul trecut al diverșilor contribuabili.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
impozite
mfp
attila gyorgy