Ministerul Economiei anunță că a lansat aplicația pentru eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență

Ministerul Economiei anunță că a lansat aplicația pentru eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență
scris 6 apr 2020

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri anunță că a lansat aplicația pentru eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență, astfel că operatorii economici le pot solicita, iar acestea se eliberează exclusiv online și gratuit, însă este nevoie de semnătură electronică.

Aplicația dedicată eliberării Certificatelor de Situație de Urgență este activă și poate fi accesată pe platforma http://prevenire.gov.ro.

One United Properties a obținut autorizația pentru Neo Floreasca Lake. Cătălin Scripcaru se retrage CITEȘTE ȘI One United Properties a obținut autorizația pentru Neo Floreasca Lake. Cătălin Scripcaru se retrage

”Am lansat aplicația pentru eliberarea Certificatelor de Situație de Urgență. Aș vrea să reamintesc că se eliberează exclusiv online și gratuit. Și, totodată, vreau să le atrag atenția operatorilor economici care solicită CSU că au nevoie de semnătură electronică digitală”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, potrivit News.ro

Certificatele de Situație de Urgență sunt emise în două forme: Tip 1 (albastru) – pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate (afectați de Ordonanțele Militare); Tip 2 (galben) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minim 25% față de media încasărilor sau veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

"Acest document are ca scop susținerea operatorilor economici în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea, în condițiile legii, de facilități de creditare, măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar și social asupra activității acestora, determinat de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2: amânarea la plată pentru serviciile de utilități, invocarea de forță majoră (doar pentru IMM-uri)", informează ministerul.

Un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgență.

"Cererea pentru eliberarea CSU se realizează exclusiv prin intermediul acestei platforme, iar eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea de către sistem a solicitării operatorului economic. Atenție: Este nevoie de semnătură electronică! Dacă nu există semnătura electronică certificatele de situație de urgență vor fi revocate!", subliniază Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri eliberează CSU doar pe perioada existenței stării de urgență în România, la cerere, solicitanților, operatori economici, a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS–CoV-2, spun oficialii ministerului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul economiei
certificate de situație de urgență