Ministrul Finanțelor: Anul 2024 este cu zero impozite și taxe. E respectul minim, decența minimă pentru mediul de afaceri și nici nu ar fi corect și cinstit. O reformă a sistemului de impozite și taxe, în discuție din 2025

Ministrul Finanțelor: Anul 2024 este cu zero impozite și taxe. E respectul minim, decența minimă pentru mediul de afaceri și nici nu ar fi corect și cinstit. O reformă a sistemului de impozite și taxe, în discuție din 2025

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2024

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că în 2024 nu vor fi adăugate impozite și taxe noi și a menționat că acest lucru reprezintă o minimă formă de respect pentru mediul de afaceri, precizând că nici nu ar fi corect și cinstit să fie luată altă decizie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“2024 nu este în discuție cu impozite și taxe. Anul 2024 este cu zero impozite și taxe. Să fie clar. E respectul minim, decența minimă pentru mediul de afaceri și nici nu ar fi corect și cinstit”, a declarat Marcel Boloș într-o conferință de presă.

TAROM are un nou CEO. Experiență la ABN AMRO BANK, Romtelecom, Telekom Group CITEȘTE ȘI TAROM are un nou CEO. Experiență la ABN AMRO BANK, Romtelecom, Telekom Group

El a adăugat că trebuie realizată o reformă a sistemului de impozite și taxe, dar că acest lucru este în discuție din 2025, scrie News.ro.

“Nu cred că este o noutate pentru nimeni jalonul 207, care spune în mod clar  că trebuie să implementăm o reformă a sistemului de impozite și taxe, dar pentru toată lumea s-a spus de fiecare dată exact același lucru este în discuție începând cu anul 2025. (...) Noi pornim de la o realitate, cu un jalon în față și cu o obligație asumată de România. Cum să vă spună ministrul Finanțelor ”Stați puțin că n-o să facem noi reforma impozitelor și taxelor”?. E trecut acolo negru pe alb că va fi anul 2025 și asta știe toată lumea”, a precizat Marcel Boloș.

El s-a referit în conferința de presă și la jalonul 206 din PMRR, referitor la revizuirea cadrului fiscal, care prevede ”analiza sistemului fiscal al României cu scopul de a formula recomandări pentru a se asigura faptul că sistemul fiscal contribuie la promovarea și menținerea unei creșteri economice sustenabile”.

“Noi am transmis la Comisia Europeană toate informațiile necesare prin care jalonul 206 cu micro-întreprinderile socotim că este implementat. Comisia Europeană vede problema micro-întreprinderilor prin prisma a câți rămân în sistem și aplică regimul fiscal al microîntreprinderilor. În momentul de față, fără să modificăm acest plafon considerăm că am dus la bun sfârșit acest jalon, deci nu intenționăm sub nicio formă, mai ales că avem și pe lege acest lucru, că nu modificăm impozite și taxe. Probabil va fi o discuție mai contondentă cu Comisia Europeană, dar noi avem acolo toate informațiile necesare cu privire la îndeplinirea jalonului. Există această discuție, nu știu cum se va  finaliza. Poziția Ministerului de Finanțe este cea conform legii, zero impozite și taxe”, a mai afirmat Marcel Boloș.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul finanțelor
impozite