Ministrul Finanțelor: Anumite elemente de facilitate fiscală și-au atins maximul de potențial

Ministrul Finanțelor: Anumite elemente de facilitate fiscală și-au atins maximul de potențial

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mai 2022

Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, a declarat, în contextul dezbaterilor publice privind impozitarea progresivă, că România nu mai este o țară în curs de dezvoltare și că nu trebuie să fie ”o insulă” în Europa din punctul de vedere al fiscalității.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”România nu mai este o țară în curs de dezvoltare și anumite elemente de facilitate din zona fiscală cred că și-au atins maximul de potențial”, a afirmat ministrul de Finanțe, citat de News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Câciu a subliniat că România trebuie să aibă o abordare fiscală similară cu alte țări europene.

”România nu mai este o țară în curs de dezvoltare și anumite elemente de facilitate din zona fiscală cred că și-au atins maximul de potențial. Aceste elemente care spun despre o anumită facilitate că are un vârf de potențial, că este bună sau că începe să nu mai aibă randament din perspectivă economică fac obiectul analizelor de la Ministerul de Finanțe. Noi vom veni în fața coaliției cu toate fundamentările.”, a afirmat Adrian Câciu, întrebat despre impozitarea progresivă și despre impunerea unei așa-numite taxe de solidaritate.

Ministrul a precizat că poartă încă de la începutul anului discuții cu mediul de afaceri ”cu privire la soluții fiscale” care ar trebui implementate în economie.

”Nu o să intru în abordarea despre un tip de impozit sau altul la acest moment, aștept să avem toate analizele și să avem decizia asupra modului în care statul român înțelege să-și consolideze economia. Regimul fiscal este un element de consolidare a economiei, nu este un element de sancționare a economiei și ăsta este un principiu pe care mulți l-au uitat și, dincolo de toate, trebuie să existe o echitate fiscală între cei care fac business în România, dar și o echitate socială din perspectiva celor care muncesc în România”, a adăugat Adrian Câciu.

Comisia Europeană exceptează de la sancțiuni o parte din importurile de petrol rusesc. Concesie făcută Ungariei CITEȘTE ȘI Comisia Europeană exceptează de la sancțiuni o parte din importurile de petrol rusesc. Concesie făcută Ungariei

Anterior, întrebat dacă susține introducerea unui sistem de impozitare progresivă, premierul Ciucă a declarat că anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Șeful Executivului a arătăt, în schimb, că Ministerul Finanțelor va prezenta o analiză cu propuneri de ”optimizare fiscală”.

”Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi. Tot ceea ce avem de făcut în continuare este ca noi să găsim acele soluții prin care să realizăm această optimizare fiscală”, a declarat Ciucă, întrebat dacă susține propunerea liderului PSD Marcel Ciolacu de introducere a impozitării progresive.

Premierul Ciucă a arătat că privința impozitării au fost discuții doar cu privire la faptul că Ministerul Finanțelor va prezenta o analiză, care ulterior va fi dezbătută și cu reprezentanții mediului de afaceri, astfel încât să se aisgure ”o optimizare a mediului fiscal”.

Niocolae Ciucă a mai spus că nu se poate vorbi despre ”taxe care să vină peste noapte și să impacteze cât se poate de negativ asupra planurilor de business”.

viewscnt
Afla mai multe despre
finante
caciu
facilitate
fiscal
maxim
potential
impozitare progresiva