Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Vom realiza o ”optimizare fiscală”

Ciucă: Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare. Vom realiza o ”optimizare fiscală”

Inquam Photos

scris 18 mai 2022

Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, a declarat premierul Ciucă, întrebat dacă susține introducerea unui sistem de impozitare progresivă. Șeful Executivului a arătăt, în schimb, că Ministerul Finanțelor va prezenta, în termen de două săptămâni, o analiză cu propuneri de ”optimizare fiscală”.

”Anul acesta nu va fi modificat sistemul de impozitare, nu vom avea taxe noi. Tot ceea ce avem de făcut în continuare este ca noi să găsim acele soluții prin care să realizăm această optimizare fiscală”, a declarat Ciucă, întrebat dacă susține propunerea liderului PSD Marcel Ciolacu de introducere a impozitării progresive.

PROFIT NEWS TV Gabriel Zetea, despre impozitul progresiv: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte. Ministrul Finanțelor va veni cu o serie de deduceri fiscale CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Gabriel Zetea, despre impozitul progresiv: Nu se pune problema de modificare a Codului Fiscal cu o impozitare progresivă clasică, în trepte. Ministrul Finanțelor va veni cu o serie de deduceri fiscale

Premierul Ciucă a arătat că privința impozitării au fost discuții doar cu privire la faptul că Ministerul Finanțelor va prezenta o analiză, care ulterior va fi dezbătută și cu reprezentanții mediului de afaceri, astfel încât să se aisgure ”o optimizare a mediului fiscal”.

Niocolae Ciucă a mai spus că nu se poate vorbi despre ”taxe care să vină peste noapte și să impacteze cât se poate de negativ asupra planurilor de business”.

Analiza Ministerului Finanțelor ar trebui finalizată în circa 2 săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
ciucă
guvern
impozit
progresiv
optimizare
fiscal
analiza
finante
minister