Ministrul Finanțelor, la ECOFIN: S-a discutat despre deficit excesiv. Se solicită excluderea împrumuturilor din Mecanismul de Redresare și Reziliență

Ministrul Finanțelor, la ECOFIN: S-a discutat despre deficit excesiv. Se solicită excluderea împrumuturilor din Mecanismul de Redresare și Reziliență
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a participat, miercuri, la reuniunea ECOFIN în cadrul căreia s-a discutat, printre altele, despre procedura de deficit excesiv. Se solicită excluderea împrumuturilor din Mecanismul de Redresare și Reziliență și a cofinanțării aferente Politicii de Coeziune din definirea indicatorului de cheltuieli nete.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Reforma guvernanței economice europene a fost cel mai important subiect de pe agenda reuniunii ECOFIN. De altfel, a fost principala temă de discuție pe care am avut-o cu miniștrii de finanțe din Lituania, Gintarė Skaistė și din Polonia, Magdalena Rzeczkowska”, a transmis ministrul.

ANAF scoate la vânzare bunuri imobile ale Tender SA CITEȘTE ȘI ANAF scoate la vânzare bunuri imobile ale Tender SA

Marcel Boloș a anunțat că un aspect amplu dezbătut, pe care l-a susținut și România, a fost pe fondul aplicării Procedurii de Deficit Excesiv.

”Mai exact, se solicită excluderea atât a împrumuturilor din Mecanismul de Redresare și Reziliență, cât și a cofinanțării aferente Politicii de Coeziune din definirea indicatorului de cheltuieli nete. Pentru că vorbim despre instrumente esențiale pentru finanțarea reformelor și investițiilor care vizează prioritățile comune ale UE”, a mai transmis Marcel Boloș.

Acesta anunță, de asemenea, că, în cadrul unei discuții cu omologul belgian, Vincent van Peteghem, a abordat tema deblocării procesului de rambursare a contravalorii obligațiunilor emise de Banca Internațională de Investiții (BII) achiziționate de investitorii români.

”Sprijinim deplin și necondiționat pentru sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Federației Ruse. Cu toate acestea, sancțiunile BII afectează negativ investitorii instituționali din România și pe beneficiarii acestora, pe care trebuie să îi protejăm”, a mai afirmat ministrul Finanțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
finante
ecofin