Nouă campanie de mesaje false trimise în numele ANAF

Nouă campanie de mesaje false trimise în numele ANAF
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2024

ANAF avertizează asupra unei noi campanii de mesaje false transmise în numele instituției, atacatorii cerând detalii despre presupuse facturi emise. ANAF cere contribuabililor să nu dea curs solicitărilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Atenționăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează, scrie News.ro.

ANAF - amenzi de peste 8 milioane de lei CITEȘTE ȘI ANAF - amenzi de peste 8 milioane de lei

Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail <anaf@m-finante.com>”, a transmis, marți, ANAF, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că această adresă de e-mail nu aparține ANAF.

ANAF cere celor care primesc astfel de mesaje să nu le deschidă, să nu dea curs solicitărilor și să nu transmită date personale.

”Precizăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită”, au mai transmis specialiștii ANAF.

Instituția precizează că Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
mesaje false