Nouă facilitate introdusă de ANAF prin SPV

Nouă facilitate introdusă de ANAF prin SPV
scris 25 sep 2019

ANAF transmite cazierul fiscal online utilizatorilor Serviciului Spațiul Privat (SPV). SPV este serviciul online al ANAF pentru schimbul de documente cu contribuabilii și a fost promovat de autorități în ultimii ani pentru a muta în online interacțiunea prin ghișeu și poștă cu firmele și persoanele fizice.

"Serviciul electronic Spațiul Privat Virtual oferă contribuabililor înrolați o nouă facilitate: posibilitatea de a solicita și de a primi, on-line, cazierul fiscal. Solicitarea se transmite prin intermediul Secțiunii <Solicitări / Eliberare documente/ Certificat de cazier fiscal>, prin selectarea CIF/CNP-ului pentru care se dorește eliberarea certificatului și menționarea motivului solicitării. Cazierul fiscal se va regăsi în Secțiunea <Mesaje>", potrivit unui comunicat ANAF.

ANAF reamintește contribuabililor că serviciul Spațiul Privat Virtual este ușor de accesat, gratuit și disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice sau entităților fără personalitate juridică.

SPV permite obținerea informațiilor fiscale privind situația fiscală, depunerea electronică a declarațiilor fiscale și primirea electronică a documentelor și a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spațiul Privat Virtual au aceeași putere juridică, asemenea celor comunicate prin poștă sau la ghișeu.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
cazier fiscal
spv