O parte din accizele la țigări și alcool va merge din nou către bugetul Ministerului Tineretului și Sportului

O parte din accizele la țigări și alcool va merge din nou către bugetul Ministerului Tineretului și Sportului
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 18 dec 2019

O cotă de 0,5% din accizele aplicate la nivel național pentru țigarete, țigări și țigări de foi și băuturi alcoolice va fi virată către Ministerul Tineretului și Sportului pentru a-și asigura sursele pentru finanțarea activităților sportive. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Măsura a fost inclusă de Guvern într-un proiect de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative, pe care își va angaja răspunderea în Parlament și care are drept scop principal modificarea OUG nr. 114/2018.

Cumulul pensiei cu salariul, interzis în instituțiile de stat, cu excepția demnitarilor. Vor fi interzise și detașările din privat la stat CITEȘTE ȘI Cumulul pensiei cu salariul, interzis în instituțiile de stat, cu excepția demnitarilor. Vor fi interzise și detașările din privat la stat

Guvernul a prevăzut majorarea accizelor la țigarete începând cu 1 ianuarie 2020.

Anterior, agenții economici aveau obligația de a vira în conturile Ministerului Tineretului și Sportului cota de 1% din taxele și accizele aplicate la nivel național pentru țigarete, țigări și băuturi alcoolice, dar de la începutul anului obligația a fost abrogată.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
acciza
tigarete
alcool
buget
sport
minister