Parchetul european anticorupție confiscă aproape 54 de milioane de euro într-o vastă fraudă TVA în Italia

Parchetul european anticorupție confiscă aproape 54 de milioane de euro într-o vastă fraudă TVA în Italia
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2023

Parchetul european anticorupție (EPPO) din Milano, în Italia, anunță arestarea unei persoane, investigarea altor zece persoane și desfășurarea unor percheziții în orașele italiene Milano, Novara, Genova, Roma și Palermo, dar și în Elveția, în cadrul unei anchete cu privire la o vastă fraudă cu TVA, al cărei prejudiciu este estimat la aproape 54 de milioane de euro, anunță Ministerul Public al Uniunii Europene (UE).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit probelor este vorba despre companii care oferă servicii VoIP (Voice over Intranet Protocol), o tehnologie care permite utilizatorilor să efectueze apeluri telefonice vocale pe Internet, cu sedii în Cehia, Germania, Italia, România, Elveția și Regatul Unit, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Ahold Delhaize, deținătorul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi pentru 1,3 miliarde euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ahold Delhaize, deținătorul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi pentru 1,3 miliarde euro

Principalul suspect este o companie mare din regiunea italiană Emilia-Romagna a cărei activitate principală este comerțul în sectorul gazelor naturale, potrivit Parchetului, care nu dezvăluie numele firmei.

Parchetul estimează prejudiciul la 53.898.816,69 euro, sumă pe care anunță că a confiscat-o din contul firmei considerate principalul ”beneficiar”.

În cursul perchezițiilor, parchetul anunță că a confiscat bani și ceasuri de lux.

Ancheta a fost deschisă în urma unei sesizări a fiscului italian, Agenzia delle Entrate, și a fost desfășurată de Garda Financiară italiană (Guardia di Finanza).

Parchetul european anticorupție acționează ca Minister Public al Uniunii Europene (UE) și este însărcinat cu anchetarea, urmărirea și aducerea în justiție a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
tva
anticorupție