Percheziții la ferma de porci deținută de fiul lui Dragnea, în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste 9 milioane euro. Luna trecută, Profit.ro a anunțat că acesta și-a trecut ferma pe acțiuni la purtător

Percheziții la ferma de porci deținută de fiul lui Dragnea, în dosarul de evaziune cu prejudiciu de peste 9 milioane euro. Luna trecută, Profit.ro a anunțat că acesta și-a trecut ferma pe acțiuni la purtător
scris 10 aug 2017

Ferma de porci Salcia din județul Teleorman deținută de Valentin Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, este una dintre societățile la care joi dimineață procurorii au făcut percheziții în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 9 milioane de euro, iar administratorul acesteia a fost dus la audieri, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE 16:35 Administratorul fermei de porci Salcia din Teleorman, deținută de fiul liderului PSD Lividu Dragnea, a fost reținut

ȘTIRE INIȚIALĂ Luna trecută, Profit.ro a anunțat că fiul liderului PSD Liviu Dragnea a decis ca ferma Salcia din Teleorman să aibă acțiuni la purtător, și nu acțiuni nominative ca până în prezent. Acțiunile la purtător, care nu includ elementele de identificare ale titularului, sunt folosite, printre altele, și în cadrul firmei de construcții Tel Drum, prezentată în presă ca fiind "patronată din umbră" de Liviu Dragnea, ipoteză negată însă repetat de acesta.

Conform surselor citate, ferma Salcia ar fi vizată în dosarul de evaziune fiscală, astfel că acolo au avut loc percheziții, iar administratorul fermei, Ilie Dragne, a fost dus la audieri la Poliția Sectorului 1 București. El detine 10 la sută din actiunile fermei, în timp ce Ștefan Valentin Dragnea are 90 la sută, scrie News.ro.

Ferma Salcia, al cărei obiect principal de activitate este creșterea porcilor, are 240 de angajați. În 2015, a înregistrat un profit de 89.265 lei la o cifră de afaceri de 39,5 milioane lei, iar anul trecut a avut afaceri de 34,2 milioane lei și un profit net de 52.255 lei.

STUDIU Mai mult de jumătate din numărul de angajați din Capitală care lucrează în spații de birouri moderne sunt concentrați în 3 zone CITEȘTE ȘI STUDIU Mai mult de jumătate din numărul de angajați din Capitală care lucrează în spații de birouri moderne sunt concentrați în 3 zone

Parchetul instanței supreme a anunțat joi dimineață că polițiștii din Capitală și din opt județe fac percheziții la 80 de adrese - locuințe și sedii ale unor societăți din domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro.

Conform sursei citate, în acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală și folosire cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea.

Procurorii au stabilit că în contabilitatea a 12 societăți comerciale care își desfășoară activitatea în domeniile construcții, facility management, prelucrare deșeuri și creșterea porcinelor, în perioada 2010-2016, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, au fost menționate în contabilitate cheltuieli nereale, fapt care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 39.873.671 lei (echivalentul a 9.079.017 euro), din care 15.815.202 lei impozit pe profit diminuat și 24.058.469 lei TVA dedus nelegal.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au instituit măsuri asigurătorii asupra unor bunurile și conturilor bancare ale persoanelor suspectate în acest dosar, preciza Parchetul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ferma de porci
liviu dragnea