Persoanele fizice au datorii către stat de 15 miliarde de lei. Ministerul Finanțelor vrea să stimuleze achitarea lor

Persoanele fizice au datorii către stat de 15 miliarde de lei. Ministerul Finanțelor vrea să stimuleze achitarea lor
scris 5 iun 2018

Contribuabilii persoane fizice au datorii către stat de 14-15 miliarde de lei acumulate în ultimii cinci ani, iar Ministerul Finanțelor vrea să stimuleze achitarea lor anul acesta, a anunțat, marți, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la o conferință de specialitate.

"Am vorbit de acest lucru la început acestui an când am făcut declarația unică și la acea dată vorbeam de restanțe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili. Și atunci e normal ca fiecare să știe într-un final ce are de dat către stat și undeva prin toamnă să avem o centralizare a acestor informații fiscale pentru care fiecare contribuabil să aibă această imagine. După care e normal, ca și stat, pentru că ai avut o parte de vină ne-notificând contribuabilul, dar și contribuabilul trebuia să știe foarte bine legea și să plătească față de stat, deci undeva la mijloc, să putem propune un mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an", a spus Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

Noile reguli GDPR: Ce amenzi riscă angajatorii care au camere video la locul de muncă CITEȘTE ȘI Noile reguli GDPR: Ce amenzi riscă angajatorii care au camere video la locul de muncă

Ministrul Finanțelor a spus că la persoanele fizice datoriile pe ultimii cinci ani se ridică la 14-15 miliarde de lei și sunt din diferite zone, inclusiv amenzi de circulație. Termenul de plată va fi în martie anul viitor însă aceia care vor achita datoriile până la sfârșitul lui 2018 vor beneficia de o reducere a sumei de plată. Valoarea bonusului urmează să fie stabilită în urma analizei structurii datoriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
datorii
eugen teodorovici