Premierul Tudose: Șeful ANAF are la dispoziție o lună pentru a-și dovedi eficiența

Premierul Tudose: Șeful ANAF are la dispoziție o lună pentru a-și dovedi eficiența
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2017

Președintele ANAF, Bogdan Stan, are la dispoziție o lună pentru a-și dovedi eficiența la conducerea instituției, în condițiile în care a primit o fișă de parcurs, iar dacă o va respecta, toată lumea va fi mulțumită, a declarat, astăzi, premierul Mihai Tudose, în contextul în care săptămâna trecută au fost informații privind intenția noului prim-ministru de a-l schimba din funcție pe șeful Fiscului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întrebat astăzi dacă este mulțumit de activitatea ANAF, prim-ministrul a spus că cifrele arată mai bine decât anul trecut, scrie News.ro.

„Aici discutăm de cel puțin două lucruri: cifrele sunt sau arată mai bine ca anul trecut. Nu arată după opinia mea, după opinia noastră, la fel de bine cum ar fi trebuit să arate, dat fiind creșterea economică. Nu se poate să ai creștere economică, să ai consum mai mare și încasări mai puține”, a răspuns prim-ministrul.

Mihai Tudose a mai spus că soluțiile pe care le-a identificat în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut cu reprezentanții ANAF și ai Ministerului de Finanțe vor fi implementate începând de săptămâna viitoare.

Șeful ANAF susține că vor fi efectuate realocări de personal, dar nu și disponibilizări, în cadrul Fiscului CITEȘTE ȘI Șeful ANAF susține că vor fi efectuate realocări de personal, dar nu și disponibilizări, în cadrul Fiscului

„Am avut săptămâna trecută două runde de discuții cu ANAF, cu Antifrauda, cu Ministerul de Finanțe, am identificat un set de soluții care au fost de altfel discutate și azi în coaliție, urmând ca, începând de săptămâna viitoare, ele să fie implementate. Începând de la partea de informatizare completă a ceea ce înseamnă sistemul financiar-fiscal din România și ajungând la măsuri de eficientizare, de la colectarea TVA până la niște măsuri mai stricte în ceea ce privește partea de mărfuri de contrabandă”, a subliniat premierul.

Prim-ministrul și-a exprimat încredea că încasările ANAF vor crește, motiv pentru care nu pleacă de la ideea că va fi necesar ca anumite persoane să fie demise.

„Eu cred că vor crește (colectările – n.r.), asta a fost discuția. Nu plecăm a priori cu gândul de dat afară oameni și de adus alții, ci pur și simplu au primit niște teme, au primit o fișă de parcurs, dacă și-o respectă, toată lumea este mulțumită”, a subliniat Mihai Tudose.

Întrebat dacă Bogdan Stan și-a făcut treaba în fruntea ANAF, prim-ministrul a răspuns scurt: „Discutăm despre ceea ce au de făcut de acum încolo”.

De asemenea, chestionat cât timp are Bogdan Stan la dispoziție pentru a-și dovedi eficiența la conducerea ANAF, premierul a spus că „începând cu azi fiecare zi”.

„Următoarea analiză pe cifre va fi peste o lună”, a conchis Mihai Tudose. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bogdan stan
mihai tudose