Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, cercetat de DNA într-un alt dosar de trafic de influență

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, cercetat de DNA într-un alt dosar de trafic de influență
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2018

Fostul deputat Ionel Arsene, președinte suspendat al Consiliului Județean Neamț, este cercetat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un nou dosar de trafic de influență. Aceste este acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procurorii DNA au anunțat, miercuri, că s-a dispus urmărirea penală a lui Ionel Arsene, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene a PSD Neamț pentru trafic de influență, scrie News.ro.

Arsene este acuzat că, în 31 iulie 2015, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (martor în cauză) un procentaj de 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administrația Națională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administrațiile bazinale.

DOCUMENT Zeci de amendamente la ordonanța care schimbă Codul Fiscal, inclusiv prin transferul contribuțiilor CITEȘTE ȘI DOCUMENT Zeci de amendamente la ordonanța care schimbă Codul Fiscal, inclusiv prin transferul contribuțiilor

”În schimbul acestui comision, în perioada iulie – septembrie 2015, suspectul Arsene Ionel și-a exercitat influența asupra unui coleg de partid, la vremea respectivă secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru a-l determina să facă demersuri în vederea alocării de către A.N.A.R. a sumei anterior menționată, demersuri rămase însă fără rezultat”, anunță DNA.

Ionel Arsene este arestat preventiv într-un alt dosar de trafic de influență, el fiind suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț prin ordin al prefectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ionel arsene
dna