Ideea lui Teodorovici - Fiscul să nu mai trimită plicuri prin poștă contribuabililor, ci să apeleze la e-mail

Ideea lui Teodorovici - Fiscul să nu mai trimită plicuri prin poștă contribuabililor, ci să apeleze la e-mail
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 14 feb 2018

Cheltuirea a 10 milioane de euro anual de către ANAF, pentru a trimite înștiințări prin poștă contribuabililor privind obligațiile acestora la buget, este un tip de cheltuială bugetară care trebuie să dispară, a declarat, miercuri, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. El a precizat că Guvernul va analiza o serie de propuneri în acest sens, prin care contribuabilii să aibă asigurată o comunicare mai mare cu Fiscul prin mijloace online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vă dau exemplu ca tip de cheltuială care trebuie să dispară urgent din zona publică. Fiscul trimite acele plicuri către contribuabili. Cheltuiala anuală pe această zonă este undeva la 10 milioane de euro, în total nejustificat. Putem să aplicăm aici clar o măsură care să ducă la evitarea trimiterii prin poștă a acestor plicuri, pe care de foarte multe ori cei care sunt vizați nu le ridică de la poștă. Noi emitem, dar ei nu le ridică”, a spus Tedororovici, care a confirmat că poșta electronică poate fi o soluție în acest sens.

Teodorovici: \ CITEȘTE ȘI Teodorovici: "Viitoarea conducere" a Fiscului va lucra cu contract de perfomanță. Orice structură de stat trebuie să aibă asemenea contract

El a adăugat că Guvernul va analiza mai multe soluții în acest sens, pentru a asigura o mai bună comunicare online cu Fiscul, inclusiv pentru zonele izolate.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
fisc
posta
plic
instiintare
online
teodorovici