Proiect PSD de modificare a legii societăților: Persoanele condamnate pentru corupție pot fi membri fondatori

Proiect PSD de modificare a legii societăților: Persoanele condamnate pentru corupție pot fi membri fondatori
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 19 dec 2017

Un proiect de lege susținut de mai mulți deputați PSD propune eliminarea interdicției, prevăzute în Legea societăților, ca persoanele condamnate pentru corupție să fie membri fondatori ai unei societăți reglementate prin această lege.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Inițiatorul legii este deputatul PSD Cătălin Rădulescu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru activități economice incompatibile cu funcția de deputat.

În prezent, Legea 31/ 1990 privind societățile stabilește că: ”Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiuni de corupție, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea nr. 656/ 2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism, republicată, sau pentru infracțiunile prevăzute de prezenta lege”.

Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit CITEȘTE ȘI Cum să joci la Bursă cu șanse duble de profit

Conform proiectului PSD, interdicția nu va mai viza infracțiunile de corupție, cu argumentul că faptele de corupție ar viza exercitarea unor atribuții exclusiv în domeniul public.

”Săvârșirea unei infracțiuuni care privește exercitarea unor atribuții într-o funcție sau demnitate publică nu influențează activitatea unei societăți din mediul privat”, este raționamentul autorului proiectului de lege. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coruptie
condamnat
membru
fondator
soecietate
lege
proiect
parlament
psd