PSD propune, înainte de alegeri, impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale

PSD propune, înainte de alegeri, impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale
scris 16 oct 2020

Social-democrații propun impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale, social-democrații precizând că impactul bugetar va fi de 0,2% din PIB.

Inițitiava este inclusă în programul pentru alegeri parlamentare de la finele acestui an.

„PSD propune impozit pe venit zero la salariul minim, prin creșterea deducerilor personale, plafonul maxim fiind salariul de 6.000 lei. Astfel, 80-85% dintre salariații țării vor fi cuprinși în această măsură și vor avea câștiguri nete semnificativ mai mari. Este vorba în special de cei între salariul minim și pragul salarial de 4.000 lei”, anunță PSD.

DECIZIE Reducerea de 50% la impozitul pe clădirile și terenurile din turism, aplicată la utilizarea acestora cel mult 180 de zile CITEȘTE ȘI DECIZIE Reducerea de 50% la impozitul pe clădirile și terenurile din turism, aplicată la utilizarea acestora cel mult 180 de zile

Contribuțiile sociale rămân, afirmă social-democrații, deci nu este afectat bugetul de pensii sau de sănătate și nici dreptul la pensie al salariaților.

„O soluție ușor de aplicat fiscal, cu un impact bugetar de doar 0,2% din PIB. Se aplică pe un singur contract de muncă, astfel încât să se prevină divizarea artificială a salariilor pe mai multe contracte. Este o măsură de justiție socială, care ajută marea masă a salariaților - în special pe cei din economia privată, cum ar fi angajații din HORECA umiliți de guvernarea liberală, dar și pe sutele de mii de români ținuți de patroni în zona salariului minim”, se menționează în finalul postării.

viewscnt
Afla mai multe despre
psd
salariu minim