Proiect: Cotă redusă de 9% a TVA pentru serviciile publice de salubrizare a localităților

Proiect: Cotă redusă de 9% a TVA pentru serviciile publice de salubrizare a localităților
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 16 oct 2020

Cota redusă de 9% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) ar urma să se aplice și pentru serviciul public de salubrizare a localităților, potrivit unui proiect legislativ susținut de mai multe partide parlamentare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autorii proiectului arată că în contextul în care numeroase consilii locale au demarat procedurile pentru implementarea sistemului de colectare separată a deșeurilor, la nivelul gospodăriilor se constată creșterea tarifelor de salubritate, majorare generată de cheltuielile operatorilor economici cu etapele suplimentare presupuse de colectare, sortare, tratare și transport. 

Parlamentul a adoptat cu o întârziere de 4 ani un proiect de lege privind confiscarea extinsă în cazul infracțiunilor. Trebuia să transpună în legislația națională o directivă UE încă din octombrie 2016 CITEȘTE ȘI Parlamentul a adoptat cu o întârziere de 4 ani un proiect de lege privind confiscarea extinsă în cazul infracțiunilor. Trebuia să transpună în legislația națională o directivă UE încă din octombrie 2016

Prin urmare, pentru a înlesni însușirea practicilor corecte legate de colectarea deșeurilor, dar și pentru reducerea cheltuielilor cu întreținerea locuinței, proiectul legislativ propune includerea serviciului public de salubrizare a localităților în categoria serviciilor pentru care se aplică cota redusă de 9% a TVA.

Prevederile propunerii legislative ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2021.

DECIZIE Impozitul la imobilele cu destinație mixtă va fi impus doar pe baza unei declarații, fără obligația unui raport periodic CITEȘTE ȘI DECIZIE Impozitul la imobilele cu destinație mixtă va fi impus doar pe baza unei declarații, fără obligația unui raport periodic

În prezent, cota redusă de 9% se aplică asupra bazei de impozitare pentru livrarea de alimente, medicamente, apei pentru irigații, îngrășămintelor, cât și în cazul serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
salubrizare
tva
cota
redus
9%
proiect
lege
parlament