RAPORT: 39 de milioane de țigări de contrabandă capturate de autoritățile române în primul semestru

RAPORT: 39 de milioane de țigări de contrabandă capturate de autoritățile române în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2018

Autoritățile române au capturat aproape 39 de milioane de țigări de contrabandă în prima jumătate a anului, iar valoarea pe piața neagră a țigaretelor confiscate se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei, conform datelor centralizate de stopcontrabanda.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primele șase luni, un pachet de țigări s-a vândut pe piața neagră cu circa 9,8 lei. Prețul mediu al unui pachet legal, pentru care producătorii plătesc taxe și accize, este cu 60% mai mare, apropiindu-se de valoarea de 16 lei, scrie News.ro.

Programul Prima Casă anchetat: Percheziții în București și în Ilfov, la sediul unei instituții de interese public și la domicilii ale angajaților, într-un dosar de corupție. Instituția vizată ar fi Fondul de Garantare a Creditelor CITEȘTE ȘI Programul Prima Casă anchetat: Percheziții în București și în Ilfov, la sediul unei instituții de interese public și la domicilii ale angajaților, într-un dosar de corupție. Instituția vizată ar fi Fondul de Garantare a Creditelor

Conform datelor centralizate de către stopcontrabanda.ro, autoritățile au făcut cele mai multe confiscări în regiunile în care se consumă cele mai multe țigări de contrabandă. Astfel, aproape jumătate dintre capturi, însumând circa 15 milioane de țigarete, au fost făcute în regiunea Nord-Est a țării, în care peste 40% din țigările fumate sunt de contrabandă.

“Autoritățile duc o luptă grea cu rețele de contrabandă bine organizate, fără scrupule, care fac profituri uriașe și care dispun de echipamente și finanțare. Tocmai de aceea e necesar să fie alocate resurse pentru stoparea acestui fenomen care face rău nu doar economiei și companiilor corecte, ci și consumatorilor“, a declarat directorul juridic și pentru relații publice în cadrul British American Tobacco România, Ileana Dumitru.

Conform ultimelor date publicate de către compania Novel research, piața neagră a țigaretelor a scăzut în mai 2018 la 16,1% din totalul consumului (cu 1,1 p.p. mai puțin față de martie 2018). Procentul se află în continuare peste media pieței negre din 2017, de 16%.

Datele sunt disponibile pe site-ul www.stopcontrabanda.ro, parte a campaniei de informare desfășurată de către British American Tobacco România, care integrează în timp real datele transmise de autorități referitoare la capturile țigărilor de contrabandă.

Campania “Stop Contrabanda” a fost demarată de către British American Tobacco în luna martie a anului 2017 și permite o analiză comparativă atât între regiunile țării, cât și între diferite intervale de timp, la nivel național sau regional.

viewscnt
Afla mai multe despre
contrabanda
tigari