Lipsa muncitorilor obligă Guvernul la compromisuri: Firmele care vor să angajeze străini primesc o înlesnire

Lipsa muncitorilor obligă Guvernul la compromisuri: Firmele care vor să angajeze străini primesc o înlesnire
scris 19 iul 2018

Perioada maximă în care un angajator trebuie să nu fi fost sancționat pentru încălcarea normelor de încadrare în muncă și detașare a străinilor pe teritoriul României, pentru a primi acordul de angajare a unui cetățean străin, a fost redusă substanțial de Guvern, de la 3 ani la cel mult 6 luni.

”Termenul de 6 luni reprezintă un termen rezonabil pentru respectarea principiului proporționalității și pentru corectarea unui comportament al operatorului economic”, a considerat Guvernul.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție, pentru că întârzie Directiva de spălare a banilor. Guvernul abia a decis că firmele nu vor mai avea dreptul să emită acțiuni la purtător CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană trimite România în fața Curții de Justiție, pentru că întârzie Directiva de spălare a banilor. Guvernul abia a decis că firmele nu vor mai avea dreptul să emită acțiuni la purtător

De asemenea, Executivul mai arată, în actul adoptat, că măsura ține cont de faptul că ”fluctuația pieții muncii în întreaga Uniune Europeană necesită reacții și adaptări rapide, astfel că factorul timp devine un element determinant în activitatea oricărei companii”.

Profit.ro a relatat că lipsa de lucrători români determină acum autoritățile române să crească din nou, ca și anul trecut, numărul muncitorilor străini care pot fi înregistrați pe piața locală, chiar pentru acest an. De această dată, Guvernul va dubla numărul maxim admis de angajări.

viewscnt
Afla mai multe despre
aviz
angajare
starini
firme
sanctiuni
termen
redus