Salariile din Germania au crescut pentru al șaselea an consecutiv în 2019

Salariile din Germania au crescut pentru al șaselea an consecutiv în 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2020

Salariile în Germania au crescut pentru al șaselea an consecutiv în 2019, a anunțat Oficiul Federal de Statistică (Destatis), sporind așteptările că în continuare cheltuielile gospodăriilor vor susține creșterea anemică a celei mai mari economii europene, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Salariile nominale au crescut în ritm anual cu 2,6% în 2019 în timp ce prețurile de consum au urcat cu 1,4%. Aceasta înseamnă că salariile reale au crescut în medie cu 1,2% anul trecut - ușor mai slab față de avansul de 1,3% din 2018. scrie Agerpres.

Nouă lege, adoptată: Tichetele de masă acordate angajaților vor putea fi majorate semnificativ CITEȘTE ȘI Nouă lege, adoptată: Tichetele de masă acordate angajaților vor putea fi majorate semnificativ

Majorarea salariilor și nivelul scăzut record al șomajului au sprijinit în ultimii ani expansiunea economiei germane, care în mod tradițional este dependentă de exporturi. Industria dependentă de exporturi se confruntă cu reducerea cererii de peste hotare, de tensiunile comerciale globale și de incertitudinile legate de Brexit.

viewscnt
Afla mai multe despre
salarii
germania