Salariile medii din sectorul privat au crescut cu 5% în primele 9 luni. Numărul angajaților s-a majorat cu 13%

Salariile medii din sectorul privat au crescut cu 5% în primele 9 luni. Numărul angajaților s-a majorat cu 13%
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2017

Salariile medii din sectorul privat au crescut cu 5% ȋn perioada ianuarie-septembrie 2017, față de același interval din 2016, susținută de majorarea salariului minim brut pe economie de la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Distribuția creșterii a fost inegală, raportat la cele trei trimestre, cu o creștere medie de 12% în primul trimestru al anului comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, 2% în cel de-al doilea trimestru și menținerea valorilor medii salariale în T3. Deși salariile au rămas constante în al treilea trimestru, bonusurile au crescut cu 9% comparativ cu aceeași perioadă din 2016, ceea ce implicit înseamnă venituri mai mari pentru angajații români, arată datele unui studiu Smartree, furnizor de servicii HR.

În ceea ce privește primele nouă luni ale lui 2017, valoarea bonusurilor oferite de companii a cunoscut același trend pozitiv, ȋnregistrȃnd o creștere de 12%. 

"Tot mai multe companii  bonusează în timp real activitatea angajaților pentru a-i reține, dar și pentru a-i motiva să fie cât mai eficienți la locul de muncă”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Trei sferturi dintre angajații români se așteaptă la salarii mai mici de la 1 ianuarie 2018 CITEȘTE ȘI Trei sferturi dintre angajații români se așteaptă la salarii mai mici de la 1 ianuarie 2018

Și numărul angajărilor s-a majorat, ȋn medie, cu 13% ȋn această perioadă, pe fondul unui cadru macroeconomic favorabil și a creșterii economice ȋnregistrate ȋn prima parte a anului. Distribuția pe cele trei trimestre arată creșteri de peste 10% a numărului de angajări în fiecare trimestru. Potrivit Smartree, industriile în care s-au raportat cele mai multe angajări sunt in domeniile: pharma, echipamente medicale, telecomunicații, dezvoltare aplicații software sau producție componente auto. 

“Dinamismul pieței muncii s-a păstrat și în trimestrul 3 al anului, chiar daca acest interval de timp a coincis cu perioada concediilor. Angajatorii au continuat să recruteze masiv, iar creșterea angajărilor în acest interval de timp se înscrie într-o prognoză de angajare pozitivă pentru perioada următoare. Cu alte cuvinte, angajatorii din România vor spori numărul de angajați ca parte a planurilor de dezvoltare organizațională”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

viewscnt
Afla mai multe despre
salariu minim
sector privat
economie