Sentință de 10 ani de închisoare pentru fostul lider de sindicat Liviu Luca, după contopirea pedepselor din mai multe dosare

Sentință de 10 ani de închisoare pentru fostul lider de sindicat Liviu Luca, după contopirea pedepselor din mai multe dosare
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2018

Fostul lider de sindicat Liviu Luca, aflat în detenție din vara anului 2016 și condamnat definitiv în mai multe dosare pentru infracțiuni de instigare la delapidare și spălare de bani, a primit o pedeapsă finală de 10 ani de închisoare după ce a solicitat în instanță contopirea pedepselor din dosarele judicate la mai multe instanțe. Sentința de zece ani de închisoare după contopirea pedepselor este definitivă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea de Apel Ploiești a dispus definitiv ca fostul sindicalist Liviu Luca să execute 10 ani de închisoare după contopirea pedepselor din mai multe dosare în care acesta fusese condamnat pentru infracțiuni legate de patrimoniul companiei Petromservice, scrie News.ro.

Legea turismului, finalizată: reglementări pentru autoritățile în domeniu, prevederi privind construcțiile în stațiuni și pe plaje, dar și un sistem de evaluare a veniturilor din turism CITEȘTE ȘI Legea turismului, finalizată: reglementări pentru autoritățile în domeniu, prevederi privind construcțiile în stațiuni și pe plaje, dar și un sistem de evaluare a veniturilor din turism

Judecătorii Curții de Apel Ploiești au menținut astfel decizia dată, în vara acestui an, de Tribunalul Prahova, care a judecat pe fond cererea de contopire a pedepselor, decizie pe care Liviu Luca a contestat-o.

Astfel, după ce a descontopit pedepsele date în mai multe dosare față de Luca, Tribunalul Prahova a dispus ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de șase ani de închisoare, la care a adăugat un spor de patru ani de închisoare, dar și interdicția unor drepturi, precum cel de a fi ales în funcții de autoritate publică sau în conducerea unui sindicat penrtu o perioadă de 3 ani.

Liviu Luca a fost condamnat definitiv, în luna aprilie a acestui an, la 10 ani de detenție într-un dosar vizând delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților Petromservice. Prin sentința pronunțată de Curtea de Apel București, în același dosar, Sorin Ovidiu Vîntu a primit de asemenea o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la peste 12 milioane de euro.

Conform rechizitoriului procurorilor DIICOT, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu și Octavian Țurcan au constituit, în perioada 2005 - 2006, un grup infracțional prin care au urmărit delapidarea patrimoniului Asociației Salariaților Petromservice. Planul infracțional al grupării s-a derulat în mai multe etape și a vizat implicarea offshore-ului Elbahold Ltd, controlat inițial de Vîntu și ulterior de Luca, care a participat la majorarea de capital social al SC PSV Company SA, ce a dus la diminuarea de la 50 la 25 la sută a acțiunilor Asociației Salariaților Petromservice.

Anterior acestei condamnări, Liviu Luca fusese condamnat, într-un alt dosar, la șase ani de detenție, tot pentru infracțiuni vizând Petromservice.

viewscnt
Afla mai multe despre
liviu luca
inchisoare