Start-Up Nation: Au fost efectuate către beneficiari 23 de plăți a câte 200.000 de lei

Start-Up Nation: Au fost efectuate către beneficiari 23 de plăți a câte 200.000 de lei
scris 15 dec 2017

În acest an au fost efectuate către beneficiari doar 23 de plăți a câte 200.000, în cadrul programului Start-Up Nation, iar restul, până la 600 milioane lei, sunt în conturile de tranzit ale instituțiilor partenere, au declarat vineri reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri, în cadrul dezbaterilor comisiilor reunite de buget-finanțe. Această situație încarcă artificial deficitul la credite bugetare în acest an, a spus vineri senatorul PSD Eugen Orlando Teodorovici, în cadrul dezbaterilor.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanțare de 1,71 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activității a 10.000 de noi firme înființate după 31 ianuarie 2017. O nouă sesiune a programului ar urma să aibă loc anul viitor, scrie News.ro.

În cadrul programului au fost efectuate în acest an doar 23 de plăți a câte 200.000 de lei, potrivit reprezentanților ministerului. Pentru acest an, beneficiarii ar fi trebui să primească 600 milioane lei, a precizat Teodorovici.

RAPORT România este pentru al patrulea an consecutiv lider regional la numărul de modificări legislative CITEȘTE ȘI RAPORT România este pentru al patrulea an consecutiv lider regional la numărul de modificări legislative

”Ați promis la începutul anului că vor fi plătite, până la finalul anului, 600 milioane lei beneficiarilor. Ați încărcat artificial deficitul la credite bugetare pentru acest an, în mod voit sau prin neștiință”, a afirmat Teodorovici.

La finalul lunii octombrie, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat că aproape 20 de mii de companii au aplicat în cadrul programului Start-Up Nation, foarte multe dintre acestea obținând punctajul maxim de 100 de puncte. Vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, 55 la sută dintre ei fiind bărbați și 45 la sută femei.

viewscnt
Afla mai multe despre
start-up nation
plati