Studiu: Firmele românești plătesc 23% din salarii pe contribuții de asigurări, cu mai bine de 10% peste media globală

Studiu: Firmele românești plătesc 23% din salarii pe contribuții de asigurări, cu mai bine de 10% peste media globală
scris 1 mar 2016

Societățile din România plătesc 23,1% din salariile anuale ale angajaților pe asigurările sociale și alte contribuții salariale, potrivit celui mai recent studiu realizat de UHY, rețeaua internațională de contabilitate și consultanță.  Această rată este peste media la nivel mondial de 20,5% din salariu.

Potrivit companiei UHY Audit CD, România are unele dintre cele mai ridicate taxe și costuri obligatorii cu asigurările dintre toate țările care au făcut obiectul studiului, plătind în medie 6.930 dolari pentru un salariu de 30.000 dolari pe an, față de media globală de 6.141 globală.  Aceste contribuții salariale sunt mai mari decât în alte state est-europene membre ale Uniunii Europene, costurile cu angajați similari fiind de 17,2% și 20,7% din salariul în Croația și, respectiv, Polonia.

Potrivit studiului, rata contribuțiilor la un salariu anual de 30.000 dolari este de 20,4% în Germania, de 7,9% în Marea Britanie și 8,8% în SUA.

UHY a studiat datele din 29 de țări din rețeaua sa internațională, calculând valoarea plăților pe care trebuie să le efectueze companiile, cum ar fi plățile contribuțiilor la asigurări sociale, pe lângă salariul brut plătit angajaților individuali.

viewscnt
Afla mai multe despre
contribuții
salariu
studiu