Surse: Ministrul Muncii pregătește modificarea cumulului salariu - pensie în sistemul bugetar

Surse: Ministrul Muncii pregătește modificarea cumulului salariu - pensie în sistemul bugetar
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 6 dec 2019

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a eloborat un proiect de lege care va restrânge situațiile actuale de cumul al pensiei cu salariul în sistemul bugetar. Proiectul urmează a fi transmis premierului Orban și membrilor Guvernului, pentru a decide dacă va fi promovat în mod oficial la nivel de act normativ, au declarat surse oficiale.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul este finalizat și va fi discutat mai întâi între membrii Cabinetului, care vor face observații, iar apoi va fi luată decizia cu privirea la promovarea acestuia în mod oficial de către Executiv, au precizat sursele citate.

Orban cere miniștrilor să fie circumspecți cu cheltuielile pe final de an, chiar dacă sunt prevăzute în buget: Să reducem la un procent cât mai mic deficitul bugetar! CITEȘTE ȘI Orban cere miniștrilor să fie circumspecți cu cheltuielile pe final de an, chiar dacă sunt prevăzute în buget: Să reducem la un procent cât mai mic deficitul bugetar!

Un astfel de proiect, sub formă de ordonanță de urgență, a fost promovat de Guvernul Boc, în 2008, când angajații din sistemul public au fost puși să aleagă între pensie și salariu.

Atunci, cumulul pensiei cu salariul plătit de stat a fost permis doar pentru pensiile în valoare de până la 1.500 lei, persoanelor care depășeau acest plafon fiindu-le interzis cumulul celor două venituri.

viewscnt
Afla mai multe despre
cumul
pensie
salariu
proiect
lege
ministru
munca