Turcia majorează taxele pe combustibili cu 200%

Turcia majorează taxele pe combustibili cu 200%
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iul 2023

Turcia a majorat duminică cu aproape 200% taxele pe combustibili, pentru a finanța majorarea bugetului cu 1.120 miliarde de lire (42,2 miliarde de dolari), după ce cutremurele din februarie și alegerile prezidențiale din mai au dus la creșterea cheltuielilor, transmit Bloomberg și Reuters, preluate de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura va fi de ajutor, după ce deficitul bugetar al Turciei a urcat în primele cinci luni din 2023 la 263,6 miliarde de lire, de la 124,6 miliarde de dolari lire în perioada similară din 2022, dar ar putea alimenta inflația, care s-a redus în iunie la 38,21%, de la 85,51% în octombrie, cel mai ridicat nivel din ultimii 24 de ani.

Viktor Orban: Ucrainenii sunt agresivi. Ministrul maghiar al Apărării: Nici Ungaria, nici NATO nu se pot implica în războiul din Ucraina CITEȘTE ȘI Viktor Orban: Ucrainenii sunt agresivi. Ministrul maghiar al Apărării: Nici Ungaria, nici NATO nu se pot implica în războiul din Ucraina

Majorarea taxele pe combustibili va ajuta la acoperirea necesităților de finanțare după cutremurele din februarie și va permite Trezoreriei să mențină rezerve solide de numerar, susțin autoritățile de la Ankara.

Sâmbătă, Parlamentul a adoptat majorarea bugetului cu 1.120 miliarde de lire iar recent Guvernul a majorat TVA cu două punct procentuale și a adoptat diverse majorări de taxe, în încercarea de a spori resursele publice.

viewscnt
Afla mai multe despre
majorare taxe combustibili
majorare taxe carburanți
scumpire carburanți