UE este pregătită, în anumite condiții, de cel mai ambițios acord comercial cu Londra, anunță Barnier

UE este pregătită, în anumite condiții, de cel mai ambițios acord comercial cu Londra, anunță Barnier
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2017

Negociatorul șef UE al Brexitului Michel Barnier a anunțat luni că Uniunea Europeană este pregătită să ofere Londrei ”cel mai ambțios” acord comercial după Brexit, cu condiția ca Regatul Unit să respecte condițiile de divorț, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Dacă reușim să negociem o retragere ordonată și să stabilim reguli de joc echitabil pentru viitor, viitoarea noastră relație va avea toate motivele să fie ambițioasă”, a declarat Barnier într-un discurs pe care l-a susținut la un think tank la Bruxelles, scrie News.ro.

În aceste condiții, ”Uniunea Europeană va fi pregătită să ofere abordarea sa cea mai ambițioasă în tratatele de liber-schimb” cu Regatul Unit, a adăugat el.

Deschiderea negocierilor comerciale cu Londra necesită mai întâi soluționarea condițiilor divorțului, precum consecințele despărțirii asupra Irlandei sau încheierea socotelilor financiare.

Tudose confirmă Profit.ro, decizia Guvernului privind impozitul de 1% pe cifra de afaceri ar urma să fie schimbată în Parlament CITEȘTE ȘI Tudose confirmă Profit.ro, decizia Guvernului privind impozitul de 1% pe cifra de afaceri ar urma să fie schimbată în Parlament

Președintele Consiliului European Donald Tusk a dat termen până la începutul lui decembrie Regatului Unit să avanseze în aceste dosare prioritare, pentru ca să le poată propună Celor 27 să dea undă verde celei de a doua faze a negocierilor la viitorul summit european de la jumătatea lui decembrie.

Londra cere în mod insistent să se deschidă cât mai rapid posibil aceste negocieri cu privire la această relație între cei doi parteneri după consumarea divorțului.

La ultimul summit european, în octombrie, Cei 27 au făcut un gest și au acceptat să lanseze ”preparative interne” în vederea negocierilor viitoare.

”«No deal»-ul (eșecul negocierilor) nu este scenariul nostru, chiar dacă vom fi pregătiți pentru asta”, a subliniat Barnier.

viewscnt
Afla mai multe despre
barnier
londra