ULTIMA ORĂ Ciucă l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor. După ANAF, și șeful Agenției Naționale pentru Resurse Minerale a demisionat

ULTIMA ORĂ Ciucă l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor. După ANAF, și șeful  Agenției Naționale pentru Resurse Minerale a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2023

Premierul Nicolae Ciucă l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și anunță că a luat act de demisia șefului ANAF, depusă ieri, la scurt timp după anunțarea execuției bugetare, dar și că a primit demmisia șefului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget. Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni”, a arătat Ciucă, în contextul acestui anunț.

DECIZIE Cea mai redusă componentă a facturii de electricitate a scăzut. Consumatorii vor achita același preț plafonat CITEȘTE ȘI DECIZIE Cea mai redusă componentă a facturii de electricitate a scăzut. Consumatorii vor achita același preț plafonat
Premierul a adăugat că reformarea ANAF, Autorității Naționale a Vămilor și ANRM trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru.
 
”Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale. Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”, mai spune Ciucă.
Proprietarii de hoteluri și pensiuni scapă de obligația renovării imediate a fațadelor și de amenzile aferente CITEȘTE ȘI Proprietarii de hoteluri și pensiuni scapă de obligația renovării imediate a fațadelor și de amenzile aferente

Lucian Heiuș a demisionat anterior de la conducerea ANAF, la scurt timp după publicarea execuției bugetare pentru primele patru luni de către Ministerul Finanțelor. În mesajul de demisie, Heiuș a anunțat și o rămânere a ANAF în urmă față de programul de încasări, cu 8,9 miliarde lei pentru primele cinci luni. O parte importantă din diferența dintre programul stabilit și ce s-a colectat, un minus de 8,5 miliarde lei, este la Direcția de mari contribuabili - condusă de Ionuț Mișa, la rândul său fost șef ANAF - unde Guvernul a supraestimat veniturile din energie, în timp ce prețurile au scăzut puternic în acest an, iar BNR recuperează de la buget peste 2 miliarde de lei prin compensări lunare.

Potrivit informațiilor Profit.ro, interimatul până la numirea unui nou șef al ANAF ar urma să fie asigurat de vicepreședintele responsabil de colectare, Nicoleta Cârciumaru.

viewscnt
Afla mai multe despre
executia bugetara
buget
ministerul finantelor
anaf