Un avocat și un om de afaceri, martori în dosarul Microsoft, trimiși în judecată de DNA după ce ar fi primit mită peste 430.000 de euro

Un avocat și un om de afaceri, martori în dosarul Microsoft, trimiși în judecată de DNA după ce ar fi primit mită peste 430.000 de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2018

Avocatul Luminița Mazilu din Baroul București și un om de afaceri din Neamț, unul din martorii importanți în acuzarea fostului primar Gheorghe Ștefan în dosarul "Microsoft”, au fost trimiși în judecată de DNA, vineri, fiind acuzați că ar fi primit mită peste 430.000 de euro de la un om de afaceri. Ei i-au cerut acestuia un procent de 10% din suma ce urma să îi fie atribuită de Administrația Fondului de Mediu, pentru două proiecte, promițând, în schimb, că vor interveni pentru ca cererile de finanțare ale acestuia să fie aprobate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avocatul Luminița Mazilu a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență și spălare de bani, iar omul de afaceri Decebal Draghiș, pentru trafic de influență și instigare la spălare de bani săvârșită în forma participației improprii, scrie News.ro

Potrivit DNA, Mazilu și Draghiș i-au cerut unui om de afaceri (martor în dosar), în cursul lunii decembrie 2009, un procent de 10% din suma ce urma să-i fie atribuită de Administrația Fondului de Mediu, pentru două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile. În schimbul banilor, cei doi i-au promis martorului că vor interveni pe lângă funcționarii publici cu funcții de conducere din Administrația Fondului de Mediu pentru a-i convinge să aprobe cererile de finanțare privind proiectele respective.

Efectul legii aprobate de Guvern: Peste 10.000 de firme, obligate să aibă un \ CITEȘTE ȘI Efectul legii aprobate de Guvern: Peste 10.000 de firme, obligate să aibă un "expert în egalitate de șanse"

În același context, în perioada 22 iunie 2010 - 10 ianuarie 2012, Luminița Mazilu și Decebal Draghiș au primit de la omul de afaceri, în tranșe, prin transferuri bancare, suma totală de 430.752 de euro, reprezentând contravaloarea unor contracte fictive de asistență juridică.

"Pentru a disimula adevărata natură a provenienței sumei de bani, Luminița Mazilu și o altă persoană care a acționat fără vinovăție, ca urmare a instigării inculpatului Draghiș Decebal, au transferat banii respectivi în conturile unor societăți comerciale în baza unor contracte de prestări servicii care, în realitate, nu au fost realizate niciodată. Sumele de bani reprezentând prețul traficului de influență, astfel introduse în circuitul civil, au fost în final, în cea mai mare parte, retrase în numerar și predate de doi intermediari inculpatului Draghiș Decebal", afirmă DNA.

În acest caz a fost dispus sechestru pe bunuri ale omului de afaceri Decebal Draghiș și pe sumele din conturile avocatei Mazilu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București.

Omul de afaceri Decebal Draghiș, din Neamț, este unul din martorii importanți în acuzarea fostului primar Gheorghe Ștefan în dosarul "Microsoft”.

viewscnt
Afla mai multe despre
mita
microsoft