Românii au cele mai puține contracte de muncă nesigure din Uniunea Europeană

Românii au cele mai puține contracte de muncă nesigure din Uniunea Europeană

Sursa foto:dreamstime.com

scris 9 feb 2018

Cel mai redus procentaj de angajați din Uniunea Europeană cu slujbe nesigure în 2016 era în România (0,2%), Marea Britanie, Cehia (ambele cu 0,4%) și Germania (0,5%), iar cel mai ridicat se înregistra în Croația (8,4%), Franța (4,8%), Spania (4,7%), Polonia și Slovenia (ambele cu 4,5%), arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, 2,3% dintre angajați aveau în 2016 slujbe nesigure, ceea ce înseamnă că durata contractele lor de muncă nu depășea trei luni, arată Agerpres.

Procentajul de angajați din Uniunea Europeană cu slujbe nesigure s-a menținut relativ stabil în ultimii zece ani, variind de la 20% în 2009 la 2,3% în 2016. Cele mai munte contracte de muncă nesigure erau în domeniul agriculturii, silviculturii și pescuitului, afectând 8,1% din angajații din aceste domenii. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
contracte
romani