Un inspector antifraudă a denunțat la DNA contabilul și administratorul unei firme pentru o mită de 20.000 euro

Un inspector antifraudă a denunțat la DNA contabilul și administratorul unei firme pentru o mită de 20.000 euro
Diana Zaharia
Diana Zaharia
scris 27 mai 2016

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Coca Andrei, contabil al unei firme pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită unui inspector Antifraudă, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit comunicatului DGAF, în timpul unui control, în calitate de contabil al unei firme verificate, Coca Andrei i-a propus unui inspector antifraudă 20.000 de euro mită încercând astfel să îl determine să consemneze în actul de control obligații fiscale suplimentare mai mici decât cele datorate în realitate. Echipa de control constatase că în perioada 2013-2015 firma s-a sustras de la plata de obligații fiscale totale de cca 4 milioane lei, prin înregistrarea în evidența contabilă a unor documente justificative care nu aveau la bază operațiuni reale. Inspectorul antifraudă a semnalat conducerii DGAF tentativa de dare de mită și ulterior au fost sesizați procurorii DNA, care au preluat și instrumentat cazul.

Comunicatul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) informează că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26.05.2016, a inculpatului Coca Adrian Andrei, contabil la o societate comercială, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 26.05.2016, față de inculpata Radu Mădălina, administrator în fapt al aceleiași societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit DNA, cunoscând promisiunea anterioară de remitere a sumei de 20.000 euro, inculpata Radu Mădălina, administrator de fapt al societății, i-a dat martorului denunțător o primă tranșă de 49.600 lei. În aceeași zi, după primirea primei tranșe, inculpații Coca Adrian Andrei și Radu Mădălina au negociat cuantumul prejudiciului ce urma a fi stabilit în urma controlului, acceptând în final suma de aproximativ 200.000 euro (în jur de 900.000 lei), față de 4.000.000 lei după cum se estima. Ulterior, în data de 26 aprilie 2016, inculpatul Coca Adrian Andrei i-a dat efectiv martorului denunțător, suma de 40.000 lei, reprezentând cea de-a doua tranșă. Cele două sume de bani primite cu titlu de mită au fost predate Direcției Naționale Anticorupție de către martorul denunțător imediat după ce au fost primite de la inculpați.


 

viewscnt
Afla mai multe despre
dna
antifraudă
mită