Uniunea Europeană va întocmi o listă neagră a paradisurilor fiscale, după dezvăluirile din Paradise Papers

Uniunea Europeană va întocmi o listă neagră a paradisurilor fiscale, după dezvăluirile din Paradise Papers
scris 7 nov 2017

Miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană vor discuta, marți, întocmirea unei liste negre a paradisurilor fiscale din întreaga lume, au declarat, luni, pentru Reuters, mai mulți oficiali europeni, după dezvăluirile făcute duminică de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigații sub numele Paradise Papers.

Includerea acestui subiect pe agenda reuniunii miniștrilor de Finanțe a venit după ce ziarul german Süddeutsche Zeitung a obținut peste 13,5 milioane de documente financiare, provenind în special de la o firmă internațională de avocatură cu sediul în Bermude, Appleby, care arată circuitele utilizate de persoane bogate și companiile multinaționale pentru a-și muta fondurile în paradisuri fiscale, scrie Agerpres.

Legea cu scutiri de taxe și TVA pentru cazinouri, hoteluri, restaurante, cluburi sau magazine a trecut de Senat. Suspiciuni de legături cu Belina CITEȘTE ȘI Legea cu scutiri de taxe și TVA pentru cazinouri, hoteluri, restaurante, cluburi sau magazine a trecut de Senat. Suspiciuni de legături cu Belina

Statele membre UE preconizau de mai multe luni să ajungă la un acord cu privire la înființarea unei liste negre a paradisurilor fiscale până la finele acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
paradise papers