VIDEO Triculescu, șefa ANAF, prima apariție în public, cu emoții - chemată la comisia de abuzuri din Parlament. Reproșuri vehemente pentru procedura de poprire a conturilor bancare și modul greoi de ridicare

VIDEO Triculescu, șefa ANAF, prima apariție în public, cu emoții - chemată la comisia de abuzuri din Parlament. Reproșuri vehemente pentru procedura de poprire a conturilor bancare și modul greoi de ridicare
scris 9 apr 2019

Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, a fost audiată astăzi în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, unde parlamentarii i-au reproșat vehement procedura instituției de a institui popriri pe conturile bancare și modul greoi în care acestea sunt ulterior ridicate. Aceasta este prima apariție la un eveniment public a șefei ANAF, de la numirea ei în funcție, la începutul lunii ianuarie.

Triculescu a fost chemată în fața Comisiei pentru audiere, după ce au simțit pe propria piele procedura ANAF de poprire a conturilor, procedură de altfel destul de veche. Senatorul Daniel Fenechiu și deputatul Adriana Săftoiu și-au prezentat propriile experiențe cu ANAF.

După ce a enumerat câteva măsuri adoptate de ANAF în ultimele luni, Triculescu, cu emoții, a asigurat comisia de bunele intenții în ce privește îmbunătățirea mecanismului de poprire.

FOTO ANAF trimite plicuri cu popriri pentru sume de 1 leu, deși plicul costă mai mult de atât CITEȘTE ȘI FOTO ANAF trimite plicuri cu popriri pentru sume de 1 leu, deși plicul costă mai mult de atât

"Cred că s-a văzut în ultimul timp că am încercat să venim în sprijinul contribuabililor și prin ordinul din 2019 prin care am încercat ca suma poprită să nu mai fie mai mică de nivelul de 100 de lei. Am încercat prin Legea 30, prin procedura de mediere, să așteptăm ca contribuabilul în termen de 15 zile să se prezinte la agenție în vederea stabilirii unei eșalonări, ca să nu mai fim nevoiți să-i punem poprire în continuare pe conturi. Deci, interesul nostru este să schimbăm mecanismul greoi și să venim în sprijinul contribuabilului", a spus Triculescu în timpul audierii.

La audiere au participat mai mulți reprezentanți ai ANAF, printre care Mirela Călugăreanu, director general al direcției București a ANAF. Călugăreanu a fost în trecut președinte ANAF. 

Mihaela Triculescu a fost numită de Teodorovici la conducerea ANAF la începutul acestui an, cu susținerea consilierului guvernamental Darius Vâlcov.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
mihaela triculescu
poprire
cont bancar