Proceduri simplificate la Poliție: Copia actului de identitate și dovada plății amenzii pot fi trimise scanate, pe e-mail

Proceduri simplificate la Poliție: Copia actului de identitate și dovada plății amenzii pot fi trimise scanate, pe e-mail
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2016

Actul de identitate și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, precum și a Poliției Capitalei, anunță IGPR. Poliția aplică astfel prevederile ordonanței 41 din 2016, care stabiliește măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, precum și a Poliției Capitalei", potrivit IGPR.

Polițiștii precizează că pe site-ul www.politiaromana.ro  la secțiunea Poliția Română/Unități teritoriale, pot fi găsite legăturile către unitățile teritoriale de poliție.

"Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliție, trebuie să transmiteți dovada plății amenzii la e-mailul unității teritoriale din care face parte agentul constatator care v-a sancționat", precizează IGPR.

De asemenea, nu mai este nevoie de copie a cărții de identitate pentru a obține documente eliberate de poliție.

FOTO AFI Palace Cotroceni deschide la 1 septembrie un parc de aventură indoor, investiție de 200.000 euro CITEȘTE ȘI FOTO AFI Palace Cotroceni deschide la 1 septembrie un parc de aventură indoor, investiție de 200.000 euro

"Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de poliție județean sau al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București", adaugă polițiștii.

IGPR amintește că, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de doi lei.

"Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult trei zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România", mai spun polițiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
amenzi rutiere
politia rutiera