PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Florin Lazăr, co-fondator Freya Sense: Urmărim să ridicăm o investiție de 1 milion de euro prin care să ajungem la 10% din startup-urile de seed și serie A din Europa

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Florin Lazăr, co-fondator Freya Sense: Urmărim să ridicăm o investiție de 1 milion de euro prin care să ajungem la 10% din startup-urile de seed și serie A din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2023

Startup-ul Freya Sense, care reduce procesul de recrutare de la 3 luni la 1 săptămână, are clienți din 6 țări și peste 100 de utilizatori în platformă. Urmează atragerea unei runde de finanțare pentru extinderea operațiunilor.

Fondatorul Freya Sense este Tudor Bîrlea, care are un post grad research la Cambridge în behavioural science. Ulterior s-a alăturat business-ului în calitate de co-fondator și Florin Lazăr, cu experiență în diferite domenii și mai multe afaceri la activ.

Urmărește-ne și pe Google News

„Ajutăm startup-urile să recruteze de până la 8 ori mai repede. Facem asta uitându-ne la 35 de trăsături de personalitate. Pe de-o parte avem platforma unde oricine poate să-și construiască profilul comportamental gratuit, iar pe de altă parte oferim asta și în sistem de consultanță.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Practic ce facem este să stăm cu fondatorii și să determinăm pe hârtie comportamentele și valorile pe care ei doresc să le aibă în companie pe o poziție, iar după aceea se creează un profil comportamental.

Ne uităm doar la 5 trăsături de personalitate, cele care fac diferența, iar în urma profilului creat se generează automat o structură de interviu și o cheie de evaluare astfel încât după ce ai terminat interviul să poți deja să evaluezi și să-ți dai seama dacă persoana respectivă este talent pentru tine”, spune, la emisiunea Antreprenor de România de la PROFIT NEWS TV, Florin Lazăr, co-fondator Freya Sense.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Claudiu Câmpean, co-fondator We as Web: Anul acesta vrem să dublăm cifra de afaceri și să deschidem birouri de vânzări în Germania și Anglia. Aș vrea să fac o afacere cu Elon Musk CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Claudiu Câmpean, co-fondator We as Web: Anul acesta vrem să dublăm cifra de afaceri și să deschidem birouri de vânzări în Germania și Anglia. Aș vrea să fac o afacere cu Elon Musk

Business-ul Freya Sense are în momentul de față peste 100 de utilizatori în platformă.

„Noi am avut norocul să pornim businessul cu clientul. N-am pornit cu ipotezele, am pornit cu clientul ceea ce cred că este ideal”, afirmă acesta.

Platforma se adresează în principal startup-urilor și IMM-urilor, pentru că în aceste segmente de cele mai multe ori nu există o metodologie de recrutare.

„Parte din misiunea noastră este democratizarea procesului de recrutare. Companiile mari, multinaționalele au echipe de talent, au departamente întregi prin care recrutează talent. Dar pentru IMM-uri și startup-uri acest lucru e inaccesibil. Astfel, prin platforma noastră dăm putere acestor categorii de business-uri să-și construiască echipe de talente cu care să se dezvolte”, precizează Florin Lazăr.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo: Când avem prea multă cerere, când nu avem deloc. Un business dificil în faza incipientă comparativ cu alte afaceri. CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo: Când avem prea multă cerere, când nu avem deloc. Un business dificil în faza incipientă comparativ cu alte afaceri.

Până în prezent, startup-ul s-a finanțat din resursele proprii ale fondatorilor, dar și din fee-urile provenite de la clienți.

„Avem clienți din 6 țări, din Columbia, SUA, Germania, Spania, România și Franța. Iar ceea ce facem ca să ne extindem este să creăm parteneriate strategice cu firme de management consulting pe care le putem ajuta cu clienții lor, cu companii de recrutare, și cu fonduri de investiții și comunități de startup-uri. Iar în perioada următoare urmărim să ridicăm o investiție de 1 milion de euro prin care să ajungem la 10% din startup-urile de seed și serie A din Europa”, mai spune antreprenorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
freya sense
florin lazăr
tudor bîrlea