Achiziția de 69 de miliarde de dolari a Activision Blizzard de către Microsoft, blocată temporar de o instanță din SUA

Achiziția de 69 de miliarde de dolari a Activision Blizzard de către Microsoft, blocată temporar de o instanță din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iun 2023
Achiziția de 69 de miliarde de dolari a Activision Blizzard de către Microsoft a fost blocată temporar de o instanță din California, care a declarat că un ordin de restricție temporar este necesar pe perioada în care Comisia Federală pentru Comerț contestă tranzacția.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
FTC a depus luni o moțiune de urgență pentru a opri fuziunea. FTC încearcă să oprească achiziția înainte de termenul limită, de 18 iulie.
 
Hotărârea judecătorească suspendă tranzacția cinci zile după ce instanța se va pronunța asupra unei pauze permanente asupra tranzacției. Audierile cu privire la o interdicție pe termen mai lung sunt programate pentru 22 și 23 iunie, potrivit Bloomberg.
„Piața imobiliară din România a traversat cu maturitate o perioadă grea. Calitatea premium nu este o cheltuială, ci o investiție”, Tudor Cartianu, CEO Delta Studio CITEȘTE ȘI „Piața imobiliară din România a traversat cu maturitate o perioadă grea. Calitatea premium nu este o cheltuială, ci o investiție”, Tudor Cartianu, CEO Delta Studio

Microsoft a anunțat pentru prima dată tranzacția cu Activision anul trecut, dar s-a lovit de neîncrederea autorităților de reglementare la nivel mondial, care se tem că Microsoft ar putea îngreuna accesul neîngrădit al platformelor rivale la cele mai populare titluri ale Activision. Dacă se va finaliza, achiziția va fi cea mai mare din istoria Microsoft.

În urma tranzacției, Microsoft ar deveni, din punct de vedere al veniturilor, a treia mare companie din industria jocurilor video, după Tencent și Sony. Achiziția vizează francizele celebre ale studiourilor Activision, Blizzard și King (reunite sub umbrela Activision Blizzard), inclusiv "Warcraft", "Candy Crush" sau "Call of Duty". Activision Blizzard are, la nivel global, venituri de circa 8 miliarde de dolari și aproximativ 10.000 de angajați. Compania se află, în prezent, în centrul unui scandal legat de hărțuire sexuală și discriminare la locul de muncă.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
activision
microsoft
activision blizzard
ftc