Pinterest se prăbușește pe bursă după publicarea rezultatelor financiare

Pinterest se prăbușește pe bursă după publicarea rezultatelor financiare
scris 1 nov 2019

Startup-ul pentru căutarea și salvarea imaginilor Pinterest se prăbușește cu circa 20% pe bursă după ce rezultatele financiare trimestriale au dezamăgit investitorii.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Acțiunile companiei erau în declin cu circa 19,8% înainte de începerea ședinței de tranzacționare (pre-market). Compania a raportat, pentru trimestrul al treilea, o pierdere netă de 124,7 milioane de dolari, comparativ cu 18,9 milioane dolari în perioada echivalentă a anului trecut.

Veniturile companiei au urcat cu 47%, la 279,7 milioane de dolari, de la 190,2 milioane de dolari cu un an în urmă, însă evoluția a fost sub așteptările din piață. În cele 4 trimestre anterioare, creșterea veniturilor s-a situat în intervalul 54%-64%, astfel că cele mai recente rezultate indică o încetinire.

Costurile totale aproape s-au dublat, ajungând la 413,4 milioane de dolari.

 Câștigătorii UiPath Automation Awards: compania românească SmartDreamers și un startup polonez CITEȘTE ȘI Câștigătorii UiPath Automation Awards: compania românească SmartDreamers și un startup polonez

Pinterest este o platformă care joacă rolul unui panou digital, cu ajutorul căruia utilizatorii pot găsi idei pentru renovarea locuinței, rețete culinare, sugestii în materie de modă și altele. Platforma permite utilizatorilor să caute, să salveze și să catalogheze imagini, dar și să intre în legătură cu alte persoane cu gusturi similare.

Startup-ul s-a listat la New York în luna aprilie și a atras, în cadrul IPO-ului 1,4 miliarde de dolari de la investitori, fiind evaluat la 12,7 miliarde de dolari, rezultat ce a depășit estimările companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
pinterest
actiuni pinterest
ipo pinterest
unicorn
declin bursa