Airbus vrea să angajeze peste 13.000 de persoane. 9.000 vor fi recrutate din Europa

Airbus vrea să angajeze peste 13.000 de persoane. 9.000 vor fi recrutate din Europa
scris 27 ian 2023

Grupul aeronautic european Airbus SE a anunțat că în 2023 vrea să recruteze pe plan global peste 13.000 de persoane, transmit Bloomberg și Reuters.

Potrivit sursei citate, noile angajări vor sprijini majorarea producției de avioane comerciale și vor ajuta Airbus să facă față provocărilor din domeniul spațial, al apărării și al elicopterelor.

Comisia Europeană aprobă reintroducerea de către România a schemei menite să sprijine companiile, în contextul războiului CITEȘTE ȘI Comisia Europeană aprobă reintroducerea de către România a schemei menite să sprijine companiile, în contextul războiului

Aproximativ 7.000 din aceste slujbe vor fi locuri de muncă nou create, informează Agerpres.

De asemenea, peste 9.000 de noi slujbe vor fi în Europa, iar restul la rețeaua globală a companiei.

Airbus a precizat că în 2022 a angajat deja același număr de persoane iar în prezent are peste 130.000 de angajați pe plan global.

Airbus caută angajați din industria tehnologiei care recent au fost disponibilizați, ca parte a reorganizării forței de muncă în acest sector, pentru a dezvolta tehnologii de ultimă generație și a accelera livrările.

,,Grupul aeronautic european analizează angajarea unora din persoanele concediate de giganții tehnologici, în special dacă au competențe în zonele în care Airbus încearcă să-și extindă activitatea", a explicat directorul de resurse umane, Thierry Baril.

Sursa citată menționează că, pe lângă tradiționalele locuri de muncă din domeniul producției, Airbus caută să extindă angajările pe segmentul cibernetic, digital și al noilor energii.

În ultimele săptămâni giganții tehnologici și-au redus forța de muncă, după creșterea semnificativă din pandemie. Printre firmele care au anunțat concedieri masive se află IBM, SAP SE, Microsoft Corp, Alphabet Inc și Amazon.com Inc.

Cele mai multe angajări ale Airbus în 2023 - aproximativ două treimi - vor fi în Franța, Germania, Marea Britanie și Spania, a declarat Baril.

În urmă cu câteva zile, Airbus anunța că vrea să scindeze până la finalul anului programul Zephyr pentru drone folosite la comunicații și supraveghere la altitudini ridicate. Drona Zephyr propulsată cu energie solară este proiectată să rămână luni de zile la o altitudine de aproximativ 21 kilometri, pentru operațiuni de supraveghere dar și pentru a sprijini comunicațiile.

În august, o dronă Zephyr-8 propulsată cu energie solară s-a prăbușit în Statele Unite după un zbor de 64 de zile, depășind de peste două ori precedentul record stabilit de un dispozitiv aerian fără pilot, au anunțat armata și mass-media americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
angajari