Elon Musk se așteaptă ca principalul rival al Tesla să fie un producător de vehicule electrice din China

Elon Musk se așteaptă ca principalul rival al Tesla să fie un producător de vehicule electrice din China
scris 26 ian 2023

Cel mai mare competitor al Tesla va fi probabil o companie chineză, a declarat directorul general al producătorului de vehicule electrice, Elon Musk, după publicarea rezultatelor financiare, transmite Bloomberg.

Întrebat de companiile auto din China, Musk a răspuns: "Ei lucrează cel mai mult și în cel mai inteligent mod", fiind cei mai competitivi din lume. "Dacă ar fi să ghicesc, cel mai probabil o firmă din China va fi a doua după Tesla", a previzionat Musk.

SURPRIZĂ Guvernul ia în calcul să revină la schema de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani, dacă se ajunge la 9 lei pe litru CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Guvernul ia în calcul să revină la schema de compensare a prețului la carburanți cu 50 de bani, dacă se ajunge la 9 lei pe litru

Tesla a redus în 6 ianuarie prețurile modelelor sale din China, unde are o fabrică în Shanghai, după ce în octombrie a scăzut prețurile pentru SUV-urile Model Y și Model 3 fabricate în statul asiatic. Și alți producători auto au făcut reduceri în China, cea mai mare mare piață de vehicule electrice din lume, scrie Agepres.

Cel mai mare producător de vehicule electrice din China este BYD Co, care a vândut mai multe modele decât Tesla în 2022, dacă sunt incluse atât vehiculele exclusiv electrice cât și cele hibride plug-in ale BYD.

Musk a reafirmat că cea mai competitivă piață este China.

În 2022, Tesla a produs peste 710.000 vehicule electrice în China, aproximativ 52% din producția sa globală, chiar dacă au fost perturbări din cauza restricțiilor impuse de autoritățile de la Beijing.

Musk a explicat că 2022 a fost un an dificil din cauza întreruperilor de producție de la fabrica Tesla din China, a costurilor de împrumut mai ridicate și a perturbărilor din lanțurile de aprovizionare.

Fără perturbări neașteptate, producția Tesla pe plan global ar putea ajunge anual acesta la două milioane de vehicule, a declarat Musk.

Bloomberg se așteaptă ca vânzările Tesla să crească cu până la 40% în 2023 și Model Y să fie cel mai bine vândut vehicul electric pe plan mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk. tesla
china