Grupul german SAP, prezent și în România, se pregătește să taie mii de locuri de muncă

Grupul german SAP, prezent și în România, se pregătește să taie mii de locuri de muncă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 ian 2023

Grupul IT german SAP, prezent și în România, plănuiește să elimine aproximativ 3.000 de locuri de muncă în acest an și analizează posibilitatea de a vinde participația rămasă la Qualtrics International.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

SAP a cumpărat startup-ul american din domeniul cercetărilor de piață și analizei datelor Qualtrics International în 2018, cu 8 miliarde de dolari.

Scăderi pe bursele europene. Microsoft dă un semnal negativ pentru sectorul tehnologic CITEȘTE ȘI Scăderi pe bursele europene. Microsoft dă un semnal negativ pentru sectorul tehnologic

SAP avea, în 2021, circa 110.000 de angajați, din care aproximativ 660 în România. La acest moment, grupul este indicat că are la nivel global circa 120.000 de angajați.

Compania germană de software se așteaptă ca profitul operațional ajustat pentru 2023 să crească la un interval cuprins între 8,8 miliarde de euro și 9,1 miliarde de euro, peste prognoza medie de 8,65 miliarde de euro a analiștilor chestionați de Bloomberg.
 
Directorul general al SAP, Christian Klein, a declarat că reducerile de personal sunt o mutare strategică și nu au legătură cu dinamica afacerii.
 
Acțiunile scad joi cu 3,3%.
PROFIT NEWS TV Fondatorul Zitec, critică proiectul de cloud guvernamental: Se dorește eliminarea firmelor românești. Va distruge piața CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Fondatorul Zitec, critică proiectul de cloud guvernamental: Se dorește eliminarea firmelor românești. Va distruge piața

Compania a declarat că scopul reorganizării este acela de a se reorienta pe cea mai mare afacere a sa, serviciile cloud. Afacerea cloud a devenit anul trecut cea mai mare sursă de venituri a SAP.

Sectorul tehnologic a anunțat deființarea a 97.171 de  locuri de muncă în 2022, în creștere cu 649% față de anul precedent, potrivit firmei de consultanță Challenger, Gray & Christmas. Anul acesta, valul de concedieri a continuat, nume mari ca Amazon, Alphabet sau Microsoft anunțând că vor da afară oameni.
 
Concedieri vin pe fondul unor angajări masive în anii precedenți, susținte incusiv de pandemia de Covid-19, care a ținut oamenii în case și a alimentat cererea de servicii cloud, streaming și cumpături online.
viewscnt
Afla mai multe despre
sap
concedieri
locuri de munca