AMD negociază preluarea rivalului Xilinx pentru 30 de miliarde de dolari

AMD negociază preluarea rivalului Xilinx pentru 30 de miliarde de dolari
scris 9 oct 2020

Producătorul de chipuri Advanced Micro Devices Inc. este în discuții avansate pentru preluarea rivalului Xilinx Inc. în cadrul unei tranzacții de peste 30 de miliarde de dolari care ar permite AMD că concureze mai bine cu rivali precum Intel și Nvidia, informează Bloomberg citând surse din apropierea discuțiilor.

Un acord ar putea fi anunțat la începutul săptămânii următoare, însă sursele au subliniat că nu există nicio certitudine că se va ajunge la o înțelegere în condițiile în care discuțiile au mai fost oprite o dată, scrie Agerpres.

IBM se divizează în două companii publice, pentru a se concentra pe serviciile de cloud computing CITEȘTE ȘI IBM se divizează în două companii publice, pentru a se concentra pe serviciile de cloud computing

Preluarea Xilinx ar da directorului general de la AMD, Lisa Su, o putere mai mare pentru a pune capăt poziției dominante pe care o are Intel pe piața profitabilă a componentelor pentru centre de date. În plus, această tranzacție ar veni la mai puțin de o lună după ce rivalul Nvidia a anunțat că intenționează să preia designerul britanic de chipuri Arm pentru 40 de miliarde de dolari.

Preluarea Xilinx, care produce chipuri programabile pentru rețele wireless, ar permite de asemenea AMD să se extindă pe o nouă piață tocmai într-un moment în care operatorii de telefonie cheltuie miliarde de dolari pentru a-și construi rețele 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
amd
xilinx