Apple va lansa unul dintre cele mai importante update-uri de iOS

Apple va lansa unul dintre cele mai importante update-uri de iOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 ian 2024

iOS 18 va aduce schimbări masive, inclusiv funcții de AI și suport RCS, cea ce-l va face să se numere printre cele mai importante update-uri lansate vreodată de compania americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În primul rând, conform surselor citate de Bloomberg, inteligența artificială se va regăsi în multe dintre componentele și aplicațiile sistemului de operare.

Siri, în mod previzibil, va avea mult de câștigat de pe urma inteligenței artificiale, care îi va îmbunătăți funcționalitatea și abilitățile de comunicare.

Casca Vision Pro a trecut de 200.000 de exemplare vândute CITEȘTE ȘI Casca Vision Pro a trecut de 200.000 de exemplare vândute

Dar nu doar Siri va primi infuzia cu AI, ci și alte aplicații, precum Apple Music, Pages, Keynote, Xcode și Shortcuts. În aplicațiile în care se lucrează cu text, de exemplu, AI-ul va ajuta la completarea frazelor scrise.

Apple lucrează în prezent la aceste funcții de AI, dar rămâne de văzut câte vor fi gata când va fi lansat iOS 18 și câte vor fi implementate mai târziu.

În al doilea rând, susțin aceleași surse, Apple va implementa, în sfârșit, suportul RCS, ceea ce va face posibilă comunicarea cu utilizatorii smartphone-urilor cu Android prin iMessage.

Suportul RCS va acoperi mai multe funcționalități, printre care se vor număra fișierele media de înaltă rezoluție, grupurile de discuții, confirmările de primire, indicatorii de tastare, partajarea coordonatelor geografice și altele.

iOS 18 va fi lansat în septembrie, cel mai probabil. Până atunci, o prezentare a acestuia este așteptată în iunie, la WWDC 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
iphone
ai