Apple testează mai multe modele lingvistice direct pe iPhone

Apple testează mai multe modele lingvistice direct pe iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 ian 2024

Codul celor mai recente versiuni ale sistemului de operare iOS arată că Apple a început deja să testeze direct pe smartphone-urile companiei noile sale modele lingvistice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a integrat deja în versiunile de test ale iOS 17 mai multe versiuni ale modelelor lingvistice pe care le are în dezvoltare. Acestea sunt legate de diverse aplicații, precum Siri și iMessages.

Același cod a scos la suprafață faptul că Apple folosește API-ul ChatGPT pentru testări interne, verificând răspunsurile date de propriile limbaje cu cele date de ChatGPT.

Pixel 9 ar putea aduce un upgrade important pe partea foto CITEȘTE ȘI Pixel 9 ar putea aduce un upgrade important pe partea foto

Există deja un cadrul numit SiriSummarization, prin care Siri poate realiza diverse sarcini precum rezumarea articolelor lungi și răspunderea la întrebări.

Din câte se pare, Apple va prefera ca AI-ul său să lucreze local, pe telefon, în loc să fie apelat prin intermediul serverelor companiei. Această abordare oferă două avantaje importante utilizatorilor: un nivel mai bun de intimitate și o viteză mai mare de operare ai AI-ului.

Apple este așteptată să facă primele anunțuri oficiale legate de funcțiile de inteligență artificială pentru iPhone în iunie, când va avea loc ediția din acest an a conferinței WWDC.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ai
modele lingvistice
iphone