BCE avertizează băncile să-și accelereze pregătirile în eventualitatea unui Brexit fără acord

BCE avertizează băncile să-și accelereze pregătirile în eventualitatea unui Brexit fără acord
scris 14 aug 2019

Banca Centrală Europeană (BCE) a criticat instituțiile financiare din cauza ritmului lent în care implementează pregătirile pentru Brexit și le-a cerut să facă angajări suplimentare și să aloce mai multe resurse către Uniunea Europeană, în cazul în care Marea Britanie va ieși din blocul comunitar fără un acord, la 31 octombrie 2019, transmite Bloomberg.

"Băncile au transferat semnificativ mai puține activități, funcții importante și angajați către operațiunile lor din UE decât au prevăzut inițial în planurile lor. Unele bănci nu au îndeplinit cerințele autorităților de reglementare și nu pot continua să se bazeze pe oferirea de servicii clienților lor din UE de la sucursalele lor din Regatul Unit", a avertizat miercuri BCE.

Surpriză: Dacia poate lansa un SUV hibrid, pentru a scăpa Renault Group de amenzi CITEȘTE ȘI Surpriză: Dacia poate lansa un SUV hibrid, pentru a scăpa Renault Group de amenzi

În cazul unui Brexit fără acord, comerțul dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană se va confrunta imediat cu bariere comerciale și restricții asupra afacerilor, scrie Agerpres.

Franța, Germania, Belgia și Olanda sunt printre țările UE care au legături comerciale importante cu Regatul Unit și probabil se vor resimți mai mult în cazul unui Brexit fără acord.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
brexit