BCE modifică modul în care lucrează angajații

BCE modifică modul în care lucrează angajații
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2022

Banca Centrală Europeană (BCE) va permite angajaților să lucreze de acasă 110 zile pe an, aproximativ jumătate din timp, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reglementarea, care va intra în vigoare la 1 ianuarie, permite ca zece zile lună angajații să lucreze de la distanță. Este mai strict decât actualul sistem, conform căruia angajații trebuie să fie la birou cel puțin opt zile pe lună, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Cea mai mare companie de electricitate din Grecia a semnat cu Enel acord de exclusivitate pentru a cumpăra afacerea din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cea mai mare companie de electricitate din Grecia a semnat cu Enel acord de exclusivitate pentru a cumpăra afacerea din România

"Noile reglementări au fost adoptate în urma unei analize a situației din 2022 și a discuțiilor cu reprezentanții angajaților. Le vom revizui la fiecare doi ani", a precizat un purtător de cuvânt al BCE.

Angajatorii din întreaga lume fac presiuni asupra angajaților să petreacă mai mult timp la birou, după ridicarea restricțiilor, deși aranjamentele flexibile rămân populare în rândul lucrătorilor. Unele firme oferă angajaților reduceri la mâncarea consumată la birou pentru a-i stimula.

Un recent studiu al LinkedIn sugerează că munca de acasă nu mai este atât de căutată în Marea Britanie, după ce creșterea șomajului a sporit puterea companiilor.

Noua politică a BCE vine în contextul în care reprezentanții angajaților sunt nemulțumiți de planificata majorare a salariilor cu 4% anul viitor, deoarece rata inflației ar urma să depășească 8%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
angajati